Laster ...

Mappe Sunn Start Helsemoduler

Sunn Start Helsemoduler


Sunn Start for innvandrere

Ressurssenteret for migrasjonshelse har i samarbeid med blant annet Høgskolen i Oslo og Akershus utviklet et undervisningsopplegg for innvandrere som omhandler mat og helse, munnhelse og psykisk helse.

 

Materiellet består av:

1)      Veiledningshefte. Her får du støtteinformasjon til temaer som dekkes i PowerPoint/PDF-presentasjonen samt rent praktisk hvordan du kan     gjennomføre modulen

2)      Oversiktlig lærerplan med læringsmål

3)      PowerPoint/PDF-presentasjoner som har enkel tekst og bilder knyttet til teksten. Det er forslag til hva du kan si til deltakerne på notatsidene.

4)      Deltakerhefte. Det er lagt opp slik at du kan skrive ut/trykke opp det du trenger fra undervisning til undervisning.

5)      Notathefte*. Her finner tips og forslag til hjelpespørsmål som du kan stille deltakere i undervisningen for å få en aktiv deltakergruppe (*gjelder kun psykisk helse).

6)      Flipover*. Sunn Start i flipover - versjon er tilrettelagt for deg som tilbyr en- til - en veiledning eller underviser i små grupper. Flipover passer også for deg som mangler tilgang til en projektor eller som tilbyr veiledning i oppsøkende virksomhet. Bak hver enkelt side får du visuell oversikt over hvilke illustrasjoner og tema som blir presentert for deltakeren (-e), samt tilgang til hjelpespørsmål som du kan stille deltakere i undervisningen for å få en aktiv deltakergruppe (*gjelder kun psykisk helse).

 

Vi håper at økt fokus på helse kan bidra til at målgruppen skal få mulighet til å ta sunne valg og oppleve økt kontroll over egen helsetilstand og forbedre egen og familiens helse.

Innholdet i materiellet er basert på anbefalinger fra myndighetene, behovsanalyser, forskning og erfaringer gjort i prosjektgruppen. Materiellet er tilpasset personer på nivå A1-A2, og de som nærmer seg B1.

Materiellet eies av Oslo kommune og det er ikke tilgang til å kopiere eller distribuere i strid med åndsverkloven.

Dersom du ikke får linken til din mailadresse rett etter registrering, sjekk "søppelkasse" i mailen din. Kanskje ligger den der.

 

Kategorier

Mappe 1 - Modul om mat og helse

1 - Modul om mat og helse

Modulen om mat og helse tar for seg de nasjonale kostrådene for en bedre helse på en enkel og lettfattelig måte.Materiellet er rettet mot personer med innvandrer- og flyktningbakgrunn. Modulene er spesielt tilpasset personer med lav språk- og helseinformasjonsforståelse.For spørsmål vedrørende materiellet, ta kontakt med Ida Barbala på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

 

Mappe 2 - Modul om munnhelse

2 - Modul om munnhelse

Dette veiledningsmateriellet har råd og oppgaver om hvorfor og hvordan man opprettholder en god munnhelse.  Lærerveiledningen gir utdypende informasjon om munnhelse slik at den som underviser ikke trenger å ha helsefaglig bakgrunn for å kunne gjennomføre undervisningen. Det oppfordres til å bruke deltakerheftet aktivt for å få en helhetlig undervisning.For spørsmål vedrørende materiellet, ta kontakt med Ida Barbala på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

 

Mappe 3 - Modul om psykisk helse

3 - Modul om psykisk helse

Innholdet i disse modulene gir en generell og alminneliggjort informasjon om psykisk helse.  Disse første modulene skal fungere som en plattform som skal skape en grunnleggende forståelse av hva psykisk helse er blant personer med innvandrer og flyktningbakgrunn, samt hvordan denne målgruppen kan kontakte fastlegen ved behov.

 

For spørsmål vedrørende materiellet, ta kontakt med Amar Ahmethodzic på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Mappe 4 - Informasjonspakke til mottak

4 - Informasjonspakke til mottak

Informasjonspakke til mottak består av en PowerPoint presentasjon og et hefte til veilederen. I veilederheftet er det forslag til aktiviteter du kan gjøre med beboere og andre frivillige som jobber på mottak.

Disse aktivitetene er: Tur i butikk, Matlaging og Undervisning i mat og helse

 

 

Oppføringer