Kok potet i en kjele med lettsaltet vann til de er møre, ca. 15 minutter.
Lag kyllinggryta mens potetene koker. Tørk kyllingkjøttet med kjøkkenpapir, skjær lårfiletene i to, og krydre med salt og pepper.
Brun kyllingbitene på hver side i en varm stekepanne med olje til de har fått fin farge.
Del purredel i to på langs og skyll den godt. Skjær den i terninger. Del stilkselleri i to på langs, og deretter i terninger. Skrell og finhakk hvitløk.
Varm resten av oljen i en gryte og ha i purre, selleristang og hvitløk. Fres til det begynner å få farge og dryss over hvetemel. Bland godt og hell på eplejuice og buljong. Ha i timian og legg i kyllingkjøttet, kok opp.
Senk varmen, sett på lokk og la det småkoke i 20 minutter. Ha i oliven og kok videre i 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Dryss over finhakket persille rett før servering.
Server gryten med kokte små poteter og gjerne en klatt créme fraîche.