Kyllinggryte med selleri

Kyllinggryte med selleri
Superenkel
Over 100 kr / 4 pers

Ingredienser

For 4 Person(s)

  • 8 stk kylling larfilet
  • 1 ts salt
  • 0.5 ts kvernet pepper
  • 3 ss olje til steking
  • 0.75 stk purre
  • 200 g stilkselleri (stangselleri)
  • 2 g hvitlok
  • 1 bater hvetemel
  • 2 ss eplejuice
  • 2 dl honsebuljong (utblandet)
  • 2 dl tørket timian
  • 1 ts kalamata oliven (uten stein)
  • 0.5 dl finhakket bladpersille
  • 1 stk små potet
  • 16 bunt små potet

Slik gjør du

  1. Kok potet i en kjele med lettsaltet vann til de er møre, ca. 15 minutter.
  2. Lag kyllinggryta mens potetene koker. Tørk kyllingkjøttet med kjøkkenpapir, skjær lårfiletene i to, og krydre med salt og pepper.
  3. Brun kyllingbitene på hver side i en varm stekepanne med olje til de har fått fin farge.
  4. Del purredel i to på langs og skyll den godt. Skjær den i terninger. Del stilkselleri i to på langs, og deretter i terninger. Skrell og finhakk hvitløk.
  5. Varm resten av oljen i en gryte og ha i purre, selleristang og hvitløk. Fres til det begynner å få farge og dryss over hvetemel. Bland godt og hell på eplejuice og buljong. Ha i timian og legg i kyllingkjøttet, kok opp.
  6. Senk varmen, sett på lokk og la det småkoke i 20 minutter. Ha i oliven og kok videre i 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Dryss over finhakket persille rett før servering.
  7. Server gryten med kokte små poteter og gjerne en klatt créme fraîche.
Kategori: